CORREIA PERES COSTA, JEAN CARLOS

Category: ASSISTANT LECTURER
Academic profile: Doctorate
Department: FOOD TECHNOLOGY, ENGINEERING AND SCIENCE
Email: jeancarlos.correia@udl.cat

Teaching

Teaching Course Subject
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 FOOD SAFETY
Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 FOOD SAFETY
Degree in Human Nutrition and Diethetics 2 FOOD MICROBIOLOGY AND PARASITOLOGY
Degree in Human Nutrition and Diethetics 3 FOOD QUALITY AND SECURITY
Degree in Food Science and Technology 3 FOOD FERMENTATIONS
Doble titulació: Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Grau en Fisioteràpia 4 FOOD QUALITY AND SECURITY

Research

Publications Year Authors Type
The Antilisterial Effect of Latilactobacillus sakei CTC494 in Relation to Dry Fermented Sausage Ingredients and Temperature in Meat Simulation Media 2024 Ferrer Bustins, Núria; Correia Peres Costa, Jean Carlos; Pérez Rodríguez, Fernando; Martín, Belén; Bover Cid, Sara; Jofré, Anna Article d'investigació
Comprehensive Characterization of Gelatin-Pullulan Blend Films Incorporated with Bacteriophages: Assessing Physicochemical, Mechanical, Optical, Thermal, and Antimicrobial Properties 2024 Entezari, Asma; Correia Peres Costa, Jean Carlos; Morcillo Martín, Ramón; Rincón, Esther; Espinosa, Eduardo; Sedaghat, Nasser; Shakeri, Golshan; Rodríguez, Alejandro; Pérez Rodríguez, Fernando Article d'investigació
Mathematical simulation of bio-protective effect of lactic acid bacteria on foodborne pathogens 2023 Costa, J.C.C.P.; Bolívar, A.; Pérez Rodríguez, F. Capítol de llibre d'investigació
Primary predictive models of microbial growth 2023 Xavier, I.B.; Costa, J.C.C.P.; Alvarenga, V. O. Capítol de llibre d'investigació
Modeling the Growth of Six Listeria monocytogenes Strains in Smoked Salmon Pâté 2023 Bolívar, Araceli; Garrote Achou, Chajira; Tarlak, Fatih; Cantalejo, Maria Jesús; Correia Peres Costa, Jean Carlos; Pérez Rodríguez, Fernando Article d'investigació
Comparison of modelling approaches for the prediction of kinetic growth parameters of Pseudomonas spp. in oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) 2023 Tarlak, Fatih; Correia Peres Costa, Jean Carlos Article d'investigació
A mathematical model to predict the antilisteria bioprotective effect of Latilactobacillus sakei CTC494 in vacuum packaged cooked ham 2022 Serra Castelló, C.; Costa, J.C.C.P.; Jofré, A.; Bolívar, A.; Pérez Rodríguez, F., Bover Cid, S. Article d'investigació
A new expanded modelling approach for investigating the bioprotective capacity of Latilactobacillus sakei CTC494 against Listeria monocytogenes in ready-to-eat fish products 2021 Bolívar, A.; Tarlak, F.; Costa, J. C. C. P.; Cejudo Gómez, M.; Bover Cid, S.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. Article d'investigació
Métodos de inativação de fungos filamentosos em frutas e sucos de frutas: Uma revisão integrativa (Portuguese) 2021 Guimaraes, L.S.; Fernandes, A.P.S.; Soares, D.S.B.; Menezes, N.M.C.; Costa, J.C.C.P.; Pinto, M.S.C.; Gomes, R.N.; Martins, W.F. Capítol de llibre d'investigació
Quantifying the bioprotective effect of Lactobacillus sakei CTC494 against Listeria monocytogenes on vacuum packaged hot-smoked sea bream 2021 Bolívar, A.; Costa, J. C. C. P.; Posada Izquierdo, G. D.; Bover Cid, S.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. Article d'investigació
Study of the microbiological quality, prevalence of foodborne pathogens and product shelf-life of Gilthead sea bream (Sparus aurata) and Sea bass (Dicentrarchus labrax) from aquaculture 2020 Costa, J.C.C.P.; Floriano, B.; Bascón, V.I.M.; Rodríguez Ruiz, J.P.; Posada Izquierdo, G.D.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. Article d'investigació
Evaluation of the effect of Lactobacillus sakei strain L115 on Listeria monocytogenes at different conditions of temperature by using predictive interaction models 2020 Costa, J.C.C.P.; Bolívar, A.; Valero, A.; Carrasco, E.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. Article d'investigació
Predictive microbiology tools for exposure assessment 2020 Costa, J.C.C.P.; Longhi, D.A.; Haberbeck, L.U.; Aragão, G.M.F. Capítol de llibre d'investigació
Modelling the interaction of the sakacin-producing Lactobacillus sakei CTC494 and Listeria monocytogenes in filleted gilthead sea bream (Sparus aurata) under modified atmosphere packagin 2019 Costa. J. C. C. P.; Bover Cid, S.; Bolívar, A.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. Article d'investigació
Modelling the growth of Listeria monocytogenes in Mediterranean fish species from aquaculture production 2018 Bolívar, A.; Costa, J. C. C.P.; Posada Izquierdo, G. D.; Valero, A.; Zurera, G.; Pérez Rodríguez, F. Article d'investigació
Characterization of foodborne pathogens and spoilage bacteria in Mediterranean fish species and seafood products 2017 Bolívar, A.; Costa, J.C.C.P.; Posada Izquierdo, G.D.; Bascón, I.; Zurera, G.; Valero, A. Capítol de llibre d'investigació
Impact of forming and mixing operations on the microbial ecology of foods: focus on pathogenic microorganisms 2016 Costa, J.C.C.P.; Posada Izquierdo, G.D.; Pérez Rodríguez, F.; García Gimeno, R.M. Capítol de llibre d'investigació