Pla d'estudis i guies docents

Titulació: Màster universitari en Enginyeria Agronòmica
Branca de coneixement: Enginyeria i arquitectura
Durada: 1 any i mig
Crèdits ECTS: 90 ECTS
Títol al que dona dret: Màster universitari en Enginyeria Agronòmica
Publicació BOE 13/05/2020
Publicació Pla d’Estudis BOE 04/07/2020

ESTRUCTURA DEL TÍTOL  
Matèries obligatòries (B) 66
Matèries optatives (O) 12
Treball final de màster 12
TOTAL CRÈDITS 90

 

El Màster en Enginyeria Agronòmica s’obté després d’haver superat 90 crèdits ECTS, a més els estudiants procedents d'Enginyeries Tècniques hauran de cursar 30 crèdits ECTS de complements de formació. Altres vies d'accès diferents del Grau en Enginyeria Agrària i Alimentària (UdL) o amb atribucions equivalents també poden requerir cursar complements formatius (previ examen de l'expedient per la Comissió d'Estudis del Màster).

Guia Acadèmica i d'Orientació per a la Matrícula 2024-25

Un crèdit ECTS equival a 25 hores de treball de l’estudiant, 10 de les quals són presencials (és a dir, són activitats de l’estudiant amb el professorat). Els crèdits s’obtenen cursant assignatures que són, generalment, semestrals. 

Estructura del Pla d'estudis 1r any

Primer trimestre (octubre - desembre)   Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS
14421 Biotecnologia i Millora Vegetal i Animal B 6
14422 Gestió de Recursos Hídrics B 6
14424 Política Agroambiental i Desenvolupament Rural B 4
14414 Sistemes de Producció i Protecció Vegetal B 7
       
CRÈDITS ECTS TOTALS   23
       
       
Segon trimestre (gener - març)   Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS
14413 Sistemes de Producció Animal B 7
14416 Administració d'Empreses B 4
14423 Mètodes Estadístics B 6
14440 Disseny de Processos i Plantes Industrials Alimentàries B 6
       
CRÈDITS ECTS TOTALS   23
       
       
Tercer trimestre (abril - juny)   Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS
14410 Gestió d'Empreses B 6
14411 Gestió d'Infraestructures B 6
14412 Gestió del Territori i dels Recursos Agraris B 4
14441 Instal·lacions Auxiliars a la Indústria Alimentària B 4
       
CRÈDITS ECTS TOTALS   20
  s    
  TOTAL CRÈDITS ECTS   66

 

Estructura del Pla d'estudis 2n any

Primer trimestre (octubre - desembre)   Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS
14430 Treball de Fi de Màster TFM 12
14431 Treball de Fi de Màster (Dual) TFM 12
  Optativitat assignatures O  
14400 Optativitat pràctiques en empresa O 6
14406 Optativitat pràctiques en empresa O 12
       
CRÈDITS ECTS TOTALS   12 + optativitat
  s    
  TOTAL CRÈDITS ECTS   12 + optativitat

Les matèries obligatòries s'imparteixen a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de Lleida (UdL). Les classes presencials es fan en matins de dilluns, dimarts i dimecres.

Organització dels estudis: optativitat i especialització

L'optativitat permet l'especialització i es cursa principalment en assignatures compartides amb altres màsters de les quatre universitats participants:

- Biotecnologia alimentària (UdG)
- Gestió d'empreses tecnològiques (URV)   Per informació sobre les assignatures que s’ofereixen contactar amb Carme Güell (carme.guell@urv.cat)
- Gestió de sòls i aigües (UdL)
- Gestió i innovació a la indústria alimentària (UdL)
- KET4FOOD Key Enabling Technologies for the Food and Bioprocessing Industry (UPC)
- Protecció integrada de cultius (UdL)
- Sanitat i producció porcina (UdL)

L'optativitat està programada per a cursar-se en el primer semestre del segon curs acadèmic, tot i que segons la planificació personal es pot començar ja el primer curs. Amb alguns d'aquests màsters es poden cursar estudis en simultaneïtat, que permet l'obtenció d'un doble títol en dos cursos acadèmics.